گزارش نشست انستیتوی تحقیقاتی روابط بین الملل کشور استرالیا با هیات مدیره اتاق استرالیا
احتراما باستحضار می رساند هیات 25 نفری از انستیتوی تحقیقاتی روابط بین الملل کشور استرالیا به سرپرستی آقای پاتریک مور روز دوشنبه 21 فروردین ماه سال جاری با اعضای اتاق مشترک و برخی شخصیت های دانشگاهی مدعو در محل اتاق بازرگانی ایران دیدار و گفتگو کردند . در این دیدار عالیجناب آقای بیگز سفیر کشور استرالیا، آقای استرانجیس رئیس دفتر توسعه بازرگانی استرالیا در تهران و آقای دکتر رهنما از روابط بین الملل اتاق حضور داشتند.
در ابتدای دیدار آقای دکتر مناقبی رئیس هیات مدیره اتاق مشترک در سخنانی به معرفی جذابیت های اقتصادی و گردشگری کشورمان پرداخت و گفت : کشور ایران گنجینه ای از اثار تاریخی و فرهنگی دنیاست و آثار بجا مانده از حوادث کهن تاریخی در میان طبیعتی زیبا و مردمانی مهربان میزبان گردشگران و سرمایه گذاران خارجی است. او در ادامه اضافه نمود که ایران در مرکز منطقه اقتصادی خاورمیانه و در میان کریدور شمال به جنوب و در مسیر جاده کهن ابریشم قرار دارد و با توجه به این مزیت ها هیات های اقتصادی از سرتاسر دنیا در سال گذشته به ایران سفر نموده اند و امیدواریم با رفع محدویت از نقل و انتقالات بانکی میان دو کشور شاهد جهش در روابط اقتصادی دو کشور باشیم.
آقای مور سرپرست هیات نیز با ابراز خوشحالی بخاطر حضور در کشور ایران با ابراز این مطلب که ما علاقمند همکاری اقتصادی با ایران هستیم گفت : ما می خواهیم کشور شما و ظرفیت های اقتصادی شما را ببینیم و با بازار ایران آشنا شویم و در طول سالهای اخیر از کشورهای متعددی دیدار کرده ایم و باید اذعان کرد که همه همراهان از انجام این سفر خوشحال و راضی هستند.
وی گفت: زمینه بعدی توسعه زمینه همکاری علمی و دانشگاهی میان محققان دو کشور است. در حال حاضر تعداد زیادی دانشجو در مقاطع عالی تحصیلی در کشور استرالیا مشغول به تحصیل هستند. از اینرو در این رابطه تیم دانشگاهی همراه ما هستند وی علاقمندی دانشگاه های استرالیا را برای گسترش همکاری اعلام نمود.
آقای عسگراولادی نیز با بر شمردن زمینه های فراوان در همکاری اقتصادی میان دو کشور مانع اصلی گسترش روابط را عدم همکاری بانک های استرالیا در جهت پشتیبانی از نقل و انتقالات بانکی میان تجار و صنعتگران دو کشور دانست و اظهار امیدواری نمود تا این موانع هرچه سریعتر بر طرف گردد. در ادامه جلسه نمایندگان دانشگاههای علامه طباطبایی و دانشگاه علمی کاربردی جهاد کشاورزی و پژوهشگاه علوم انسانی کشور با معرفی خود برخی زمینه ها و شیوه های جدید همکاری میان محافل علمی دو کشور را مطرح نمودند.
در ادامه جلسه طرفین به معرفی صنایع و شرکتهای خود پرداخته و زمینه همکاری فیما بین را بررسی نمودند . در پایان , عالیجناب آقای بیگز از میزبانی و پشتیبانی فعال اتاق بازرگانی در جهت گسترش روابط اقتصادی و فرهنگی دو کشور تشکر نمود.